11 Şubat 2012 Cumartesi

Bir dizide değişiklik oluyorsa o dizi gidicidir

 

Bir dizide değişiklikler oluyorsa gidici demektir, ki bu değişiklik başrol oyuncularında, yönetmen de senarist de oluyorsa durum daha vahimdir. Diziden önce Azra Akın ve Haluk Piyes ayrıldı.
‘M.U.C.K castıyla da olmamış. Azra Akın’ın oyunculuğu olmuyor, kesinlikle kendi sesiyle oynamamalı, keşke başkası seslendirseydi. Haluk Piyes de dizilerimizde bir türlü istikrarı yakalayamadı.’ demiştim. Casttaki hata geç de olsa görülünce, köklü değişikliğe gerek  duyuldu sanırım. İzleyici hem Akın hem de Piyes’in karakterlerine ısınamamıştı, daha ilk bölümde oyunculuklarına epey tepki gösterilmişti izleyiciler tarafından.

Senarist ise artık Gamze Özer. Dizinin yönetmeni Can Sarcan, kendini Okan Bayülgen’in “Çek Bakalım” isimli kısa film yarışmasında daha da tanıttı, öncesinde arkadaşlarıyla çektiği videolar büyük ilgi topluyordu.

Şimdi ise yönetmen Barış Denge oldu. Ben bütün bu değişimlerin diziye ivme kazandıracağını düşünmüyorum.

Can Sarcan’ın yönetmenlikten alınması ise en büyük hata, dizinin artık hiç devam şansı yok. Çünkü dizide yer alan oyuncular Can Sarcan’ın daha önce hep çalıştığı arkadaşları.

Yerli Glee daha fazla gitmez, aslının kötü bir kopyası olarak kalır diyorum.


Survivor Taner neden ekranlarda yok?
Acun Ilıcalı Twitter'dan Survivor'da yarışacak iki ünlü ismi açıkladı. Mustafa Topaloğlu ve Alp Kırşan. İkisi de dikkat çeker. Bence yanlarında bir de Atilla Taş, Mahmut Tuncer, Bülent Serttaş, Yıldız Tilbe olsa reyting rekorunu kırar.
Survivor haberi çıkınca aklıma en son gönüllülerden Taner geldi.
Taner, Survivor tarihinin en enteresan yarışmacılarındandı. Acun Ilıcalı’nın kafasında Taner’li projeler vardı ancak işin içinde Taner gibi uç bir karakter olunca Ilıcalı imtina etti.
Taner bir de kendi gibi uç arkadaşı Meter vardı. Ancak o daha aklında başında frenlenebilir türden. Acun, Taner ile Meter’e deneme çekimleri yaptırdı ancak Taner’in kendi hayatını bile tehlikeye atan hareketleri devam etti. Ilıcalı, Taner’i ünlü birinin getirdiği sorumlulukla yaşar mı bakıyorum, Acun Medya’nın çalıştığı biri abuk sabuk çalışamaz diye açıklayarak ya istediğini yaparsın ya da bizimle olacaksan dikkat edersin dedim, şu an onu deniyorum diye belirtmişti.
Ben de kesinlikle Taner’in iflah olmayacağını, ne kadar gözlense, beklense şöhretin sorumluluğunu taşıyabilecek biri olmadığını görüyorum, Acun da bu riski göze almamakla bir kez daha doğru kararların ne kadar önemli olduğunu gösterdi.
Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak da Taner ve Meter hakkındaki şu görüşleri T24 için paylaşmıştı tekrar altını çizeyim; ‘Duygusal becerilerini geliştirememiş bir birey, kandırılmaya ve etkilenmeye daha yatkındır. Taner uçların adamı. Ya hep ya da hiç var hayatında. Denge durumu olmadığı için, evetler hayırlarla bakıyor hayata. Başına gelen sorunlarda kendisi yerine diğerlerini suçluyor.
Meter ile sürekli bir öne çıkma savaşı veriyorlar. Bir arada tüm programlarda atlama zıplama gibi garip ve hiçbir anlamı bulunmayan davranışlar sergiliyorlar. Şimdi bazılarınız ne var canım çok tatlılar diyebilir… ama  durum tatlılıktan ziyade tehlike arz ediyor.
Kamera önünde sınır tanımayan insan kamera arkasında sınırları zorlar. Hem genç, hem ünlü hem rahat düşünsenize kimlerin tuzaklarına düşebilirler.
Ne yapmalı ? Taner bir uzmana gözükmeli, Acun Ilıcalı onu kısa zamanlı hareketli işlerde değerlendirmeli, başka bir görevde kesinlikle dibe vuracaktır.
Meter, Taner’e bakıcılık yapmamalı.
Taner’in ailesi onu yalnız bırakmamalı.
İnşallah kaderleri evlendirme yarışmasındaki Ata’nın sonuna benzemez.’

2 yorum: